Detaljne informacije o prvoj aukciji FONDA ZA STABILNOST
05.05.2020.

Detaljne informacije o prvoj aukciji FONDA ZA STABILNOST

Detalji aukcije Fonda za stabilnost koja će se održati 06.05.2020. godine.

Nastavno na jučerašnju obavijest (https://www.otpinvest.hr/novosti-i-obavijesti/termin-odrzavanja-prve-aukcije-fonda-za-stabilnost/719) o održavanju aukcije u srijedu 06.05.2020. godine još jednom skrećemo pažnju društvima za upravljanje fondovima koji se namjeravaju javiti na aukciju  u ime fondova kojima upravljaju, a sukladno prijašnjoj obavijesti, da sutra (srijeda 06.05.2020.) do 11 sati na mail adresu aukcije@otpinvest.hr pošalju popunjeni Obrazac prijave za aukciju, a koji se nalazi i na https://www.otpinvest.hr/fondovi/fond-za-stabilnost/702?fid=19, u tabu 'Dokumenti fonda'.

Osim nominalnog iznosa obveznica koje pojedini fond želi prodati ne treba navoditi i željenu cijenu jer će Fond za stabilnost otkupljivati najvljene obveznice po jedinstvenoj cijeni. Cijena po kojoj će se otkupljivati obveznice, odnosno odgovarajući prinosi, će se odrediti referentno na interpoliranu krivulju hrvatskih državnih euroobveznica (denominirane u euru) i to tako da se od interpolirane krivulje oduzme 0,65% - 0,75%.

Konkretnu cijenu otkupa će odrediti društvo (OTP invest) na dan održavanje aukcije. Orjentacijske prinose do dospijeća iz kojih će se izvoditi cijene na aukciji mogu sama društva procjeniti i na Bloomberg terminalu korištenjem funkcije CRV (Nelson-Siegel-Svensson), uz mid cijenu.

Ponude koje društva pošalju smatraju se obvezujućima. Namira će biti standardna T+2.

Srdačan pozdrav,

OTP invest društvo za upravljanje fondovima d.o.o.